Bucurie arhierească în orașul Wiener Neustadt – Austria

Duminică 24.03.2013, IPS Mitropolit Serafim a slujit Sf. Liturghie în mijlocul a aproximativ 200 de credincioși din orașul Wiener Neustadt și împrejurimi, iar luni, la praznicul Bunei-Vestiri, taina Sf. Maslu, de fiecare data arătând importanța păstrării dreptei credințe și a trăirii duhovnicești, importanța postului, a rugăciunii și a milosteniei, după cum ne-a mărturisit Pr. Emanuel Nuțu.

Această comunitate, care s-a dezvoltat foarte mult ca număr dar și ca trăire spirituală, a primit binecuvântarea și încurajarea Părintelui Mitropolit pentru a începe demersurile în vederea construirii unei biserici proprii, după tradiția ortodoxă.

Văzând râvna și dorința sfântă a credincioșilor de a jertfi pentru un locaș de închinare, care să devină centru al vieții lor spirituale, mijloc de păstrare a limbii si tradițiilor românești și școală de transmitere a credinței ortodoxe generațiilor viitoare, Ierarhul nostru a pus această comunitate sub ocrotirea Sf. Cuv. Parascheva, în numele căreia și cu mijlocirea căreia nădăjduim că vom putea concretiza gândul sfânt de a înălța o Biserica Ortodoxă în acest loc.

Orașul Wiener Neustadt se află la o distanță de 60 km. de capitala Austriei, Viena, în direcția Graz. Aici slujbele religioase sunt săvârșite de preoții slujitori de la Parohia ortodoxă română din Viena și tot ei se vor ocupa de construcția unei biserici proprii. Acum sfintele slujbe se fac într-o biserică primită de la comunitatea catolică.

Comentarii Facebook


Știri recente