„Bucuria Vacanței” în Protoieria Vălenii de Munte: Tabere gratuite pentru copii de pe ambele maluri ale Prutului

În Protoieria Vălenii de Munte se desfășoară cea de-a XIII-a ediție a taberelor gratuite „Bucuria Vacanței”. A doua serie de copii, grupul de cateheză al parohiei bucureștene Apărătorii Patriei, participă la tabără în perioada 7-14 august. De prima serie a taberei au beneficiat copii din eparhia Basarabiei de Sud.

Tabăra pentru copiii din Capitală a inclus vizite la Părintele Nicolae Tănase de la Parohia Valea Plopului, la Mănăstirea Crasna și la Parohia Mânăstirea din orașul Vălenii de Munte, unde s-au putut închina la moaștele Sfântului Ioan Maximovici.

De asemenea, copiii s-au recreat în stațiunea Slănic Prahova, unde au vizitat salina. Programul taberei pentru ei continuă și în zilele următoare. Copii care au venit însoțiți de Părintele Diacon Narcis Guiu.

Prima serie a taberei gratuite a început în 3 iulie cu copii din Episcopia Basarabiei de Sud, iar a doua serie are loc în perioada 7-14 august 2022. Foto: Protoieria Vălenii de Munte

„Nădăjduim că evadarea din tumultul Capitalei va aduce în sufletul copiilor un strop de liniște și va reprezenta  un popas duhovnicesc în care diversitatea programului zilnic, dar și frumusețea locurilor vizitate să le rămână întipărite în minte pentru o cât mai lungă perioadă de timp”, a declarat pentru Basilica.ro Părintele Mihail Peneș, Protopop de Vălenii de Munte.

Programul fiecărui tabere „Bucuria Vacanței”  se încheie cu o seară de cântec și joc în care se face retrospectiva zilelor petrecute de micii pelerini în grădinile cu sfinți ale Văii Teleajenului, a adăugat Părintele Mihail Peneș.

Prima serie a taberei gratuite a început în 3 iulie cu copii din Episcopia Basarabiei de Sud, iar a doua serie are loc în perioada 7-14 august 2022. Foto: Protoieria Vălenii de Munte

Prima serie a taberei, dedicată copiilor basarabeni, a avut loc luna trecută. Copiii au îmbinat utilul cu plăcutul și cu rugăciunea: au vizitat biserici, muzee, dar și o fabrică de pâine și un atelier de veșminte bisericești.

În semn de recunoștință, copiii basarabeni au creat un tricou cu inscripții și mâini colorate, pe care l-au dăruit gazdelor ca amintire.


Ediția din acest an a taberelor gratuite oferite de Protoieria Vălenii de Munte se încheie în 2 septembrie 2022.

Foto credit: Protoieria Vălenii de Munte

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…