Bucuria pelerinilor pe Colina Bucuriei

Mii de pelerini s-au închinat până la această oră la icoana făcătoare de minuni a Sfintei Împărătese Elena în care se păstrează părticele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și din moaștele Sfintei, la icoana istorică a Sfântului Împărat Constantin cel Mare, la moaștele Sfântului Mare Mucenic Artemie, precum și la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, aflate în baldachinul de pe Colina Patriarhiei.

Unii sunt veniți și din străinătate, însă pelerinii stau la rând, în liniște, citind rugăciuni sau acatistele sfinților. Deși, vor aștepta câteva ore bune la rând, bucuria întâlnirii cu Dumnezeu și sfinții Săi le dă putere.

„Aici vin de cinci ani și m-am simțit foarte bine. Față de ceea ce a fost acum sunt foarte bine în ceea ce privește problemele de sănătate sau de familie”, a spus Dna. Maria din București.

„Plec cu o mare liniște sufletească și multă pace care se păstrează. De la an la an nu putem altfel pentru că îl păstrăm în suflet pe Mântuitorul Iisus Hristos și pe sfinții care sunt cu noi”, a mărturisit Dna. Ecaterina din Buzău.

Pelerinii se vor putea închina la sfintele odoare până marți, când acestea se vor întoarce în Grecia.

Comentarii Facebook


Știri recente