Bucuria de a fi creștin la final în Eparhia Romanului și Bacăului

La Seminarul Teologic Ortodox „Melchisedec Ștefănescu” din Roman a avut loc, astăzi 9 mai 2013, faza pe eparhie a Concursului- spectacol „Bucuria de a fi creștin”, la care au participat 18 copii din cele 6 protopopiate.

Evenimentul, organizat cu binecuvântarea și sub coordonarea Preasfințitului Părinte Epsicop Ioachim Băcăuanul, a debutat în sala de festivități a instituției de învățământ romașcane, unde, după cuvântul de început al pr. vicar-administrativ Ioan Gherasimescu, copiii și tinerii au interpretat cântece religioase specifice perioadei pascale, au recitat poezii cu tematică religioasă sau morală și fragmente de proză despre Învierea Domnului și sărbătorile premergătoare Paștilor. La fiecare din cele trei secțiuni ale concursului au participat cei mai buni reprezentanți din protoieriile Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Reprezentațiile celor mici au fost jurizate de o comisie din care au făcut parte pr. Constantin Gherasim, Inspector activități cu tineretul și mass-media, d-na prof. Drăghiceanu Elena, prof de limba romană la Seminarul Teologic „Melchisedec Ștefănescu” și d-na prof. Onofrei Marinela, prof de religie la Școala Nr. 1 din Roman.

Participanții au încântat juriul prin virtuozitatea interpretării, originalitatea costumelor populare și autenticitatea mesajului transmis prin poezie și cântec.

După ce și-au demonstrat măestria artistică și calitățile, concurenții au fost premiați de P.S. Episcop Ioachim Băcăuanul cu diplome și daruri constând în cărți de rugăciune, icoane, dulciuri, CD-uri. La sfârșit Preasfinția Sa i-a felicitat pe elevii din Eparhie, prin reprezentații lor de la Roman, și a rostit un cuvânt de învățătură.

La secțiunea interpretarea unui cântec religios sau popular:

Premiul I – Bancu Diandra – Protopopiatul Roman

Premiul II – Vezeteu Iustin – Protopopiatul Bacău

Premiul III – Avasiloaie Mălina Ioana – Protopopiatul Moinești

La recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic/religios

Premiul I – Bârgăoanu Ștefan – Protopopiatul Onești

Premiul II – Hampău Alin – Protopopiatul Moinești

Premiul III – Ursache Maria – Protopopiatul Buhuși

La interpretarea unui text literar în proză

Premiul I – Mihăilă Harina – Protopopiatul Roman

Premiul II – Balint Antonia – Protopopiatul Buhuși

Premiul III – Hereș Teodor – Protopopiatul Moinești

Au mai participat și au încântat pe toți cei prezenți, următorii elevi: Voinea Patricia, Irimia Izabela, Moisă Iulia, Diaconu Diana, Tilibașa Andrei, Maria Abageru, Olteanu Briana Georgiana, Huțuleac Denisa, Alupoaie Mădălina. Felicitări tuturor, elevilor, părinților lor, preoților responsabili cu cateheza în protoierii!

Comentarii Facebook


Știri recente