Bucuria Bobotezei la Craiova

Catedrala mitropolitană Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși veniți din toate colțurile orașului pentru a întâmpina marele praznic al Botezului Domnului. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de Înaltpreafințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

‘La botezul nostru se petrec aceleași taine cum au fost cele de la Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Preotul sau episcopul cheamă pe Duhul Sfânt ca el să sfințească apele Iordanului, apele botezului, cristelniței, ca apoi să fie afundat copilul în numele Preasfintei Treimi și deîndată ce iese din apă să fie îmbrăcat în haina luminoasă a Domnului nostru Iisus Hristos’, a spus Înaltpreafințitul Părinte Irineu.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită slujba de sfințire mare a apei, pe esplanada special amenajată în fața Catedralei mitropolitane. Credincioșii au primit apoi Agheasmă, pentru a o duce în casele lor.

Comentarii Facebook


Știri recente