Bucureştiul este cel mai accesibil oraş din Europa pentru persoanele în scaune cu rotile

Bucureștiul este cel mai accesibil oraș european pentru persoanele imobilizate în scaune cu rotile, arată un clasament realizat de motorul de căutare HomeToGo.

Topul a fost realizat în urma unei analize care a inclus peste 17 milioane de proprietăți listate pe site-uri precum Airbnb sau Booking.com.

Bucureştiul a înregistrat cel mai mare scor, 11,4% dintre proprietățile listate fiind accesibile pentru scaunele cu rotile.

Capitala României este urmată de Sofia (10.41%) şi Sarajevo (10.20%).

„Primele trei oraşe din top sunt toate din sud-estul Europei, o zonă care a înregistrat un aflux mare de turişti în ultimii ani. Aceste destinații viitoare sunt o alegere excelentă pentru cei cu nevoi de accesibilitate”, relatează Romanian Insider care citează un comunicat de presă HomeToGo.

Ultima capitală în topul celor de la HomeToGo este Copenhaga. Capitala Danemarcei a obţinut un scor de 3,25%, în timp ce media europeană este de 7,7%.

HomeToGo este cel mai mare motor de căutare din lume pentru rezervarea de vacanțe. Motorul compară cazările, prețurile și facilitățile de la sute de site-uri de acest tip.

Sursa foto: Biometrix

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…