București | Icoana „Iordănița” așezată spre închinare la Parohia „Sfânta Vineri” – Drumul Taberei

Icoana Maicii Domnului Iordăniţa a fost aşezată spre închinare credincioşilor la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din cartierul bucureștean Drumul Taberei.

Evenimentul a avut loc astăzi, 8 martie 2017, în jurul orei 10:00. Icoana va rămâne la parohia bucureşteană până după slujba Paraclisului Maicii Domnului, oficiată începând cu ora 17:00.

Icoana a fost adusă din Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române în Ţara Sfântă şi superiorul Aşezămintelor româneşti de la Ieruaslim, Iordan și Ierihon.

Delegația condusă de părintele arhimandrit Teofil a fost întâmpinată, dimineață, în fața locașului de cult.

A urmat slujba Acatistului Maicii Domnului, după care, părintele Costel Burlacu, Protoiereul Protopopiatul Sector 6 Capitală, le-a urat oaspeților de la Ierusalim bun venit.

În faţa acestei icoane la care Sfântul Ioan Iacob Hozevitul s-a rugat avem şansa, binecuvântarea şi bucuria de a ne pleca genunchii noştri în faţa Maicii Domnului ca să mijlocească pentru noi, să fim mai buni, iertători, iubitori ai semenilor noştri şi mai puţin clevetitori. Mulţumim Bunului Dumnezeu şi Fecioarei Maria, în această catedrală a sectorului 6, pentru bucuria deosebită, a spus părintele protoiereu.

La rândul său, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie și-a exprimat speranța că, prin ajutorul credincioșilor din Capitală și nu numai, icoana Maicii Domnului „Iordănița” va putea fi readusă în schitul românesc de la Iordan.

Sperăm ca această pribegie să se sfârşească într-o zi pentru că avem şi veşti bune. Recent a fost aprobat un proiect de deminare a Văii Iordanului care prevede ca în răstimp de doi ani de zile să fie scoase toate minele şi bombele care au fost puse acolo în vremea războiului. După ce acest pământ va fi curăţat, bisericile vor fi reparate şi vor începe din nou rugăciunile pe Valea Iordanului.

Până atunci este nevoie de osteneală şi de ajutor, a subliniat părintele arhimandrit.

Motivul prezenţei acestei icoane în România este şi de a face cunoscut proiectul de deminare. Ajutorul celor care doresc să sprijine este primit şi folosit pentru a duce la bun sfârşit această operaţiune de curăţare a pământului, a evidenţiat părintele Teofil.

Forto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Pantelimon au ajuns la Iași

Moaștele Sfântului Pantelimon au fost aduse miercuri seară din Grecia la Catedrala Mitropolitană din Iași, fiind așezate spre închinare alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Delegația care a adus racla cu cinstitele moaște este condusă…