București | Concursul de Teologie Dogmatică „Dumitru Popescu”

La Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București a avut loc luni a treia ediție a Concursului de Teologie Dogmatică Dumitru Popescu.

La competiția din 6 martie 2017 au participat 20 de studenți ai Facultatății de Teologie Ortodoxă din București de la licență și master.

Tema concursului din acest an a fost Cosmologie teonomă și cosmologie autonomă, a spus Pr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății și profesor de Teologie Dogmatică.

Considerăm această temă foarte actuală. Cosmologia teonomă se referă la faptul că lumea îl are în centrul ei pe Dumnezeu. Cei care consideră că lumea merge prin sine și uită de Creatorul ei au favorizat reducerea orizontului spiritual al omului și apariția secularismului, a declarat pentru Trinitas TV  Pr. Ștefan Buchiu.

Toți participanții la concurs au primit câte un exemplar din noua ediție a lucrării Pr. Dumitru Popescu: Hristos, Biserică, Societate.

Vineri, 10 martie vor fi premiați câștigătorii concursului. În aceeași zi va avea loc la Paraclisul Universitar Sfânta Ecaterina o slujbă de pomenire pentru renumitul profesor de teologie și academician, Dumitru Popescu, la împlinirea a șapte ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente