București | 22 clerici susțin examenul de selecționare în mediul urban

22 clerici din Arhiepiscopia Bucureștilor susțin marți, 9 octombrie 2018, examenul de selecționare în mediul urban pentru Capitală și Ploiești.

Comisia de examinare este prezidată Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a explicat care sunt criteriile de accedere la acest examen:

„Examenul invită preoți ai Arhiepiscopiei Bucureștilor care au cel puțin cinci ani de activitate, care au media la studii peste 8 și care au cel puțin gradul II clerical”, a declarat PS Timotei pentru Radio Trinitas.

„Dar mai ales invită preoți care s-au remarcat printr-o frumoasă lucrare misionar-pastorală, preoți care s-au identificat cu dorințele credincioșilor lor pe care i-au păstorit în diferite locuri ale Eparhiei, chiar în unele parohii mici, arătând în acești ani de slujire o deosebită râvnă pentru Evanghelie și pentru lucrarea Bisericii în general”, a adăugat ierarhul.

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul. ©Mircea Florescu / Basilica.ro

Proba scrisă a avut loc marți dimineață la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București.

Candidații au răspuns la cinci subiecte cu tematică pastorală, administrativă și duhovnicească.

Marți după-amiază, candidații care au obținut minim nota 7 la proba scrisă vor participa în aceeași locație la proba orală a examenului de selecționare în mediul urban în Arhiepiscopia Bucureștilor.

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente