Bucureștenii se pot închina până duminică la o copie a Icoanei Maicii Domnului Pantanassa

O copie a Icoanei Maicii Domnului Pantanassa, realizată în Sf. Munte Athos, a fost pusă spre închinare la Biserica Parohiei „Sf. Pantelimon – Foișorul de foc”, unde va rămâne inclusiv duminică.

Este pentru prima dată când copia acestei icoane este scoasă în public, ea făcând parte din patrimoniul Centrului de îngrijiri paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comunitatea „Sf. Pantelimon – Foișorul de foc” și-a dorit oficierea unei slujbe de cinstire pentru această icoană vestită ca vindecătoare de cancer.

Parohul Bogdan Teleanu au oficiat joi seară o slujbă la Centrul de Îngrijiri Paliative, împreună cu părinții Cătălin Niculescu și Mihai Cozariu, slujitori ai parohiei și preoți voluntari ai centrului. Apoi icoana a dost purtată în procesiune la biserica parohială, situată în apropiere.

Icoana Maicii Domnului Pantanassa a fost așezată în biserică lângă Icoana Maicii Domnului Eleovrytissa („Izvorâtoarea de ulei), aflată in patrimoniul Parohiei Sfântul Pantelimon – Foișorul de foc, și va rămâne spre închinare până duminică, 30 octombrie 2022.

Dorința comunității a fost de „a transmite un fior mistic isihast tuturor celor care caută vindecare de bolile trupești și sufletești ale vremurilor tulburi pe care le traversăm”, a explicat Părintele Bogdan Teleanu.

Rugăciune la Centrul Sf. Nectarie înainte de purtarea icoanei la biserica parohială, joi, 27 octombrie 2022. Foto: Facebook / Biserica Sfântul Pantelimon

„Mulțumim Părintelui Consilier eparhial Ionuț Tutea și directorului Centrului de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie, Adriana Căruntu pentru  dragostea manifestată față de comunitatea noastră parohială și consolidarea legăturii noastre frățești cu această instituție de îngrijire a bolnavilor adulți oncologici”, a mai transmis parohul.

Icoana Maicii Domnului Pantanassa este una dintre cele șapte icoane făcătoare de minuni din patrimoniul Mănăstirii Vatoped din Sf. Munte Athos și este sărbătorită în 15 octombrie după calendarul nerevizuit (28 octombrie după calendarul revizuit).

Astfel, joi seară, la biserica Sfântul Pantelimon, a fost oficiată slujba de Priveghere pentru sărbătoarea icoanei.

Copia icoanei a fost donată Centrului de îngrijiri paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor de către domnul Marius Voila, căruia Maica Domnului i-a salvat viața, așa cum spune în mărturia publicata pe pagina de Facebook a Bisericii „Sfântul Pantelimon”.

Biserica „Sf. Pantelimon – Foișorul de foc” este pe Str. Iancu Căpitanul, Nr. 24, sector 2, București.

Foto credit: Facebook / Centrul de îngrijiri paliative Sf. Nectarie – București

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…