„Brâncovenii”: Protoieria II Capitală a dedicat Duminicii Ortodoxiei un spectacol de teatru creștin

Protoieria II Capitală a prezentat miercuri, la Teatrul Metropolis din București, spectacolul de teatru creștin „Brâncovenii”. Evenimentul cultural-religios, desfășurat în ziua de pomenire a Sfinților 40 de Mucenici din Sevasta, a fost dedicat Duminicii Ortodoxiei.

Piesa, regizată de Ivona Boitan pe un text scris de Părintele Bogdan Aurel Teleanu, Parohul Bisericii „Sf. Pantelimon – Foișor”, are ca idee principală martiriul.

Familia Brâncovenilor este cel mai concludent şi profund exemplu de sacrificiu din iubire de Dumnezeu şi credinţă, iar prezentarea spectacolului în Ziua de pomenire a Sf. 40 de Mucenici, care este și ziua națională de comemorare a Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989, a potențat semnificația acestuia, transmit organizatorii.

„Prezentarea acestei producții de succes a teatrului creștin de către Protoieria II Capitală contribuie la aducerea în conştiinţa publicului larg a unui moment esenţial prin care ne raportăm la credința creştină și Biserica Ortodoxă”, a declarat Părintele Bogdan Aurel Teleanu.

Sursa foto: Protoieria Sector II

Distribuţia este formată din mai mulți actori îndrăgiți ai Companiei Teatrale Zona: Ana Calciu, Tomi Cristin, Magda Catone, Mihai Coadă, Mircea Constantinescu, Tiberiu Păun, Bogdan Iacob, Dana Rusu, Alexandru Ionescu/Alex Mirea.

Piesa beneficiază de participarea extraordinară a actorului Constantin Codrescu. Conceptul este singular și prin faptul că în spectacol joacă și membri ai trupei de teatru parohial „Ateneul Sfântului Pantelimon”.

Evenimentul a fost susținut integral financiar de către Centrul Cultural UNESCO „Mihai Eminescu” al Primăriei Sector II din Capitală.

Sursa foto: Protoieria Sector II

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente