„Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică şi neam”. Piesă de teatru creștin jucată la București

La Teatrul Metropolis din București a fost jucată marți, 27 septembrie 2016, piesa de teatru creștin Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică şi neam. Piesa a fost lansată de Compania Teatrală  Zona, în parteneriat cu Protoieria Sectorul II Capitală şi L.T.C.O.R. filiala Sector II.

Spectacolul ne-a propus o perspectivă subiectivă a Mariei Brâncoveanu aflată în ultima parte a vieții ei la Mănăstirea Surpatele, dar şi asupra momentelor principale ale martiriului soțului și fiilor ei. Spectacolul a deschis o pagină de istorie care a scos în evidență și portretul de excepție al Sfântului Antim Ivireanul. Realizatorii spectacolului au abordat o viziune umană, emoţională, prin care au dorit să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri, dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor, a menționat Malvina Roşu, manager de proiect.

Din distribuţia spectacolului au făcut parte actorii Ana Calciu, Damian Oancea, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Tiberiu Păun, Bogdan Iacob, Dana Rusu, Alexandru Ionescu, cu participarea extraordinară a lui Constantin Codrescu. De asemenea, regia de Ivona Boitan, iar decor şi costume Ileana Zirra.

Textul piesei aparține Pr. Bogdan Aurel Teleanu de la Parohia Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti.

Comentarii Facebook


Știri recente