Botezul Domnului în portul dunărean Giurgiu

Și la Giurgiu, ca în fiecare localitate aflată pe malul Dunării, sărbătoarea de astăzi a fost cinstită conform tradiției. La Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiu, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, informează TRINITAS TV.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, mulțimea de credincioși, alături de Chiriarhul locului, preoți și diaconi de la toate bisericile orașului și din împrejurimi, au pornit în procesiune din fața Catedralei episcopale către port, unde, într-un loc special amenajat, Preasfinția Sa a săvârșit slujba de sfințire a apei.

La final, potrivit obiceiului, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a aruncat Sfânta Cruce în apa înghețată a fluviului, iar unul dintre tinerii prezenți a ridicat-o din apă, primind în dar o icoană a Mântuitorului.

La aceste manifestări religioase dedicate praznicului Botezului Domnului, alături de creștinii giurgiuveni au luat parte și numeroase oficialități locale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…