BNR lansează o monedă la 170 de ani de existență a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Banca Națională a României lansează luni, 19 septembrie, o monedă cu tema „170 de ani de la înființarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București”.

Moneda este realizată din argint și are valoarea de 10 lei.

Aversul monedei prezintă clădirea Rectoratului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, valoarea și anul emiterii.

Aversul monedei

Reversul ei prezintă portretul și numele domnitorului Barbu Dimitrie Știrbei, întemeietorul Școlii Naționale de Agricultură de la Pantelimon, precursoarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, clădirea școlii, anul înființării (1852) și anul de aniversare (170).

Tirajul maxim al monedei este de 5.000 de bucăți.

Prețul ei este de 440 de lei și include certificatul de autenticitate. Moneda este ambalată în capsulă de metacrilat transparent.

Sursă foto: Banca Națională a României

Comentarii Facebook


Știri recente

Ziua Satului Românesc

În ultima duminică din luna septembrie celebrăm Ziua Satului Românesc, sărbătoare instituită prin Legea nr. 44/2020. „Ziua Satului Românesc poate fi organizată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, de către celelalte instituții ale…