BNR a lansat o emisiune numismatică cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București

Banca Naţională a României a lansat luni în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București.

Potrivit comunicatului de presă emis de BNR, moneda din aur va avea o valoare nominală de 100 de lei, forma rotundă, cant zimţat, un diametru de 21 milimetri şi o greutate de 6,452 grame.

Aversul monedei redă portretul domnitorului Șerban Cantacuzino, inițiatorul tipăririi Bibliei de la București, și un fragment al acesteia; inscripţia ,,Romania”, valoarea nominală „100 Lei”, stema României și anul de emisiune „2018”.

Reversul monedei redă stema lui Șerban Cantacuzino, tipărită în interiorul Bibliei de la București, și inscripţia circulară „330 DE ANI DE LA TIPARIREA BIBLIEI DE LA BUCURESTI”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Avers: portretul domnitorului Șerban Cantacuzino. Foto credit: BNR

Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.695,00 lei.

Monedele din aur cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Set numismatic dedicat Unirii Basarabiei cu România

Banca Națională a României a lansat luna trecută în circuitul numismatic un set de trei monede de aur, argint și tombac cuprat și o monedă din alamă pentru colecționare, dedicate împlinirii a o sută de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Comentarii Facebook


Știri recente