Biserici moldave închinate Bunei Vestiri

Credincioșii din toată Moldova sunt așteptați astăzi, 25 martie, la hramurile mai multor biserici și mănăstiri din Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Aseară s-a oficiat Privegherea, iar dimineață se va sluji Sfânta Liturghie.

Biserica „Buna Vestire” din Iași îmbracă astăzi, 25 martie, straie de sărbătoare. Aseară, de la ora 17:00, slujba Vecerniei unită cu Litia a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, potrivit doxologia.ro.

În județul Iași își vor mai serba hramul mănăstirile Miclăușeni și Brădicești, în timp ce în județul Neamț vor îmbrăca straie de sărbătoare așezările monahale de la Durău, Bisericani (biserica voievodală), Horăicioara, Nifon, care aparține de Mănăstirea Secu, și Paraclisul „Buna Vestire” de la Mănăstirea Neamț.

În municipiul Piatra Neamț va fi sărbătoare la Biserica „Buna Vestire” Dărmănești și la Biserica „Buna Vestire” – Sărata.

Mănăstirea Sihăstria Voronei din județul Botoșani își serbează pe 25 martie hramul. Aseară s-a oficiat Privegherea, iar în această dimineață credincioșii sunt așteptați începând cu ora 7:00 la slujba Aghezmei mici, care va fi urmată de Taina Sfântului Maslu. De la ora 9:00 se va săvârși Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia. După cum ne-a relatat protos. Ghedeon Huțanașu, starețul străvechii așezări monahale, la hram sunt așteptați sute de credincioși.

Tot azi își serbează hramul Mănăstirea Moldovița și Mănăstirea Sihăstria Voronei din județul Suceava. Mănăstirea Tisa Silvestri din județul Bacău îmbracă straie de sărbătoare de sărbătoarea Bunei Vestiri. Aseară s-a oficiat Privegherea, iar în această dimineață se va săvârși Sfânta Liturghie. „Ne străduim în primul rând ca noi să înțelegem și să aprofundăm sărbătoarea Bunei Vestiri, pentru a ne bucura duhovnicește. Dorim ca bucuria noastră să fie un model care să fie transmis pelerinilor care vor lua parte la această sărbătoare. Îi așteptăm pe toți cei care o iubesc pe Maica Domnului să participe la Sfânta Liturghie din ziua hramului mănăstirii noastre. Vom încerca, după puterile noastre, să-i primim pe toți credincioșii la agapa frățească și să le oferim câte o iconiță. Sperăm ca oamenii să plece la casele lor ușurați și bucuroși pentru că au sărbătorit-o pe Maica Domnului la Mănăstirea Tisa Silvestri”, a spus stavrofora Teoctista Ungureanu, stareța Mănăstirii Tisa Silvestri.

În Eparhia Romanului și Bacăului va fi sărbătoare la Mănăstirea Pogleț – Corbasca, la Biserica „Buna Vestire” din Bacău și la Biserica „Buna Vestire” – Răducanu din Târgu Ocna, Protopopiatul Onești.

Comentarii Facebook


Știri recente