Biserici mehedințene în haine de sărbătoare

De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, 16 biserici din Eparhia Severinului și Strehaiei își serbează hramul. Este zi de sărbătoare pentru parohiile Prejna, Șovarna de Sus, Gruia, Piatra Albă, Șimian, Jupalnic, Crăguiești, Eșelnița, Godeanu, Ilovița, Bîcleș, Cosovăț, Gârbovăț, Stângăceaua, Traian

„Manifestări deosebite au loc în municipiul Drobeta Turnu Severin la Parohia Adormirea Maicii Domnului (Maioreasa), unde părintele paroh Ionuț Semenescu-Blidaru împreună cu ceilalți părinți slujitori vor săvârși în acest context ceremonii religioase care debutează de joi seara cu slujba Vecerniei cu Litie și Prohodul Maicii Domnului înaintea Sfântului Epitaf al Maicii Domnului, așezat pe o masă în mijlocul bisericii. Momentul liturgic se încheie, ca și în Vinerea Paștelui, cu o procesiune în jurul sfântului lăcaș, la care participă sute de credincioși cu făclii aprinse. Vinerii, 15 august, credincioșii severineni sunt invitați să își serbeze ziua numelui și să se alăture preoților în rugăciunile de cerere și mulțumire în cadrul Sfintei Liturghii praznicale”, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu, Redactor Știri Episcopia Severinului și Strehaiei.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – „Maioreasa” a fost primul așezământ de cult ridicat în Turnu Severin, după restabilirea orașului ca reședință de județ, la data de 23 aprilie 1833.

Comentarii Facebook


Știri recente