Biserică vandalizată în Capitală. Salvarea este educația, spune Vasile Bănescu

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacționat la vandalizarea Bisericii de lemn din parcul bucureștean IOR. El a calificat gestul petrecut joi noapte drept o nouă lovitură a toleranței clamate isteric de diverse nuclee ideologice:

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR”.

Vasile Bănescu a spus că este „doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România”.

„Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti”.

Salvarea este educația, arată purtătorul de cuvânt:

„Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu”.

Biserica vandalizată are hramul „Pogorârea Duhului Sfânt”. Este un lăcaș de cult din lemn, de tip maramureșean, construit în perioada 1994-1996 în Parcul IOR – Titan.

Comentarii Facebook


Știri recente