„Biserica, Statul, UE sunt chemate să fie samarineanul milostiv” pentru femeia aflată în criză de sarcină

„Biserica, Statul, Uniunea Europeană sunt chemate să fie samarineanul milostiv” din pilda Domnului Hristos pentru femeia aflată în criză de sarcină, a afirmat marţi la Bruxelles Părintele Cosmin Brânză într-o intervenţie la evenimentul „Copiii merg la Parlamentul European”.

Acelaşi îndemn a fost transmis şi „misionarilor pro-viață, societăţii civile, femeilor sau cuplurilor care au trecut deja prin experiența dureroasă a avortului”, potrivit Ştiri pentru viaţă.

Această primă ediţie a evenimentului „Babies Go to the European Parliament” – „Copiii merg la Parlamentul European” a fost organizat de europarlamentarul independent Cătălin Ivan, la inițiativa Centrului „Sfânta Alexandra Împărăteasa”, în contextul „Lunii pentru Viață”.

Prezent la eveniment, Părintele Cosmin Brânză, referent în Departamentul ProVita din cadrul sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a subliniat în prezentarea sa că „este bine ca societatea să le ofere o alternativă reală femeilor aflate în criză de sarcina, o alternativă care să fie în interesul și spre binele deopotrivă al mamei și al copilului, pe termen scurt, mediu și lung”.

Susţinând cauza femeilor aflate în criză de sarcină, Părintele Cosmin a atras atenţia că „din păcate, femeia aflată în criză de sarcină, de obicei nu are ce alege în afară de avort pentru a rezolva așa-zisă problemă”.

„Experiența celor prezenți la întâlnire, precum și a celor ce desfășoară activități similare în țara noastră, arată că așa-zisă problemă poate fi transfigurată și nu neapărat eliminată. Condiția este să existe cineva căruia să îi pese”.

Pe lângă cele afirmate mai sus, Părintele Cosmin a explicat în faţa participanţilor ce pot pierde femeile care decid să avorteze, dacă cedează presiunilor interne, dar mai ales externe.


Alexandra Nadane susține la PE cauza femeilor aflate în criză de sarcină: Să depășim nivelul dezbaterii!


„Femeia de multe ori poartă singură povara unui avortpentru că, în general, toată lumea o părăsește sau o presează să ia o decizie în defavoarea ei; ea primește soluții utilitariste: problema să dispară și atât”.

„Femeia nu numai că își distruge viața propriului copil, dar se și debarasează de o superputere pe care omul o primește de la Dumnezeu atunci când devine părinte, mamă sau tată: aceea de a putea iubi non-stop sau, mai degrabă, aceea de a nu te mai putea opri din iubire”.

„Această stare de iubire vindecă cele ascunse ale omului și ea crește și se diversifică pe măsură ce apar și alți copii în viața familiei”, aceasta fiind „adevărata alternativă la avort, concretizată prin solidaritate și ieșire din indiferență”, a adăugat Părintele Cosmin Brânză.

Spre finalul intervenţiei sale, Părintele Cosmin Brânză a mai subliniat că „o femeie aflată în criză de sarcină poate fi judecată, ignorată sau lăsată dinadins să se stingă.

Dar cui folosește un copil mort și o mamă marcată pe viață? Nimeni nu câștigă! Soluția este să tratăm, nu să eliminăm”, iar adevăratul câștig este când iubirea învinge, „atât pentru copil, cât și pentru mamă”.

Participanții au discutat la acest eveniment despre ce se poate face concret la nivelul Uniunii Europene pentru femeile în criză de sarcină, dincolo de dezbaterea pro-viață versus pro-alegere/pro-avort.

Foto credit: Ştiri pentru Viaţă

Comentarii Facebook


Știri recente