A început Luna pentru viaţă 2019. Care sunt principalele evenimente?

Asociația Studenți pentru viață a anunţat vineri calendarul evenimentelor pro-viaţă organizate în perioada 1-31 martie, intitulată „Luna pentru viaţă 2019”.

Având ca moto „Unic din prima secundă”, programul lunii martie include:

 • Training pro-viață „Învață să protejezi viața”. Va fi susţinut în data de 2 martie, ora 17.00, de Alexandra Nadane, fost președinte al Asociației Studenți pentru viață, la Casa de Cultură a Studenților (Etajul 1, Calea Plevnei, 61, București).

 • Atelier de desenat pancarte personalizate pentru Marșul pentru viață și eveniment de socializare pentru tinerii pro-viață: 6 martie, ora 19.00.

Loc de desfășurare: Casa de Cultură a Studenților (Etajul 1, Calea Plevnei, 61, București);


 • „Flori pentru mămici”: voluntarii Studenți pentru viață vor oferi în data de 8 martie, începând cu ora 18.00, flori femeilor însărcinate care se pregătesc să nască la Maternitatea Filantropia;

 • „Mamă, îți mulțumesc!” – campanie pe Facebook, prin care utilizatorii sunt invitați să-și afișeze la fotografia de profil o pancartă cu mesajul „Mamă, îți mulțumesc!”.

 •  „O fotografie pentru o bucurie” – ședință foto gratuită realizată în data de 9 martie de un fotograf profesionist (2-3 fotografii profesionale) pentru femei însărcinate, mame cu copii, părinți cu copii și familiile care doresc să participe.

Evenimentul va avea loc la Centrul de consiliere pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” (Str. Virgiliu nr. 81, et. 8, ap. 8), iar cei care vor dori pot dona diferite produse pentru mamele și copiii care beneficiază de sprijinul Centrului.


 •  „Spune-mi o poveste” – atelier de lectură pro-viață susținut în 9 martie de doamna prof. Ioana Revnic la Biserica „Sfinții Chiril și Metodiu” din Agronomie.

 • Mini-concert „Darul Vieții”: În perioada 11-14 martie la un centru pentru copii care va fi anunțat ulterior.

 • Crosul pentru viață 2018 desfăşurat în data de 16 martie, între orele 09.00-13.00, în parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

Este vorba de un cros caritabil, care include:

– Probă de semimaraton (21 km),
– Crosul de 10 km,
– Crosul Familiei (3 km),
– Crosul Copiilor pentru copii cu vârste între 3 și 14 ani.

Fondurile colectate vor fi folosite pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină ajutate de către Centrul de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa”.


 • Proiecție de film: „Alegerea lui Alison” în data de 19 martie, ora 18.30.

Filmul redă frământările prin care trece o tânără în criză de sarcină, într-un dialog al conștiinței ei cu Dumnezeu, chiar în sala de așteptare a unei clinici de avorturi, până ce alege să respingă avortul și să nască copilul.

Loc de desfășurare: Amfiteatrul I.G. Coman al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”;


 •  „Copiii merg la Parlament” în perioada 18-22 martie.

Mame care au depășit o criză de sarcină își spun mărturia în Parlament în fața unor parlamentari români și sunt felicitate pentru curajul și alegerea făcută.


 • Marșul pentru viață 2019 „Unic din prima secundă” organizat în 23 martie 2019, începând cu ora 11:00. Marşul va fi urmat urmat de concertul „Live for life”.

Traseu: Parcul Unirii-Parcul Tineretului.


 •  „Drumeții pentru viață” – excursie organizată în data de 30 martie, la Așezământul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din jud. Giurgiu și activități cu beneficiarii aşezământului.

 •  „Gala Voluntarilor pentru viață” în 31 martie, ora 18.00, și premiera unei piese de teatru pro-viață.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente