Biserica Sfântul Pantelimon din Capitală găzduiește un eveniment cultural dedicat Zilei Internaţionale a Educaţiei

Biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Capitală găzduiște, în perioada 4-6 octombrie 2017, manifestarea culturală dedicată Zilei Internaţionale a Educaţiei intitulată  #CARTEaREZISTĂ, informează părintele Bogdan Teleanu, preot slujitor la parohia bucureșteană.

Evenimentul  este organizat de Şcoala Gimnazială Maica Domnului în colaborare cu Biserica Sfântul Pantelimon din București şi se înscrie în iniţiativa mai largă de susţinere a lecturii de carte coordonată de mediatorul cultural Simona Pandele.

În deschiderea manifestării, Olga Szel a susținut un concert de pian. După acest moment ea a rostit un scurt cuvânt. În cadrul acestuia, Olga Szel a precizat că organizarea acestei manifestări a plecat de la premisa că simpla lectură de calitate poate salva victimele bullingul-ui, cartea fiind cel mai bun prieten al copiilor. Ea a mai precizat că muzica ne sensibiliează şi ne îmbogăţeşte foarte mult, dar fără cărţi nu am putea trăi.

Cei prezenți la eveniment au avut ocazia să participe la vernisarea expoziţie de icoane pe lemn  intitulată Cu Hristos în suferinţă. Acestea au fost pictate de membrii Departamentului pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon. Cu acest prilej a fost punctat și faptul că în acest an sunt comemorați apărătorii Ortodoxiei în timpul comunismului.

În data de 6 octombrie 2017 a avut loc o discuţie liberă cu scriitorul Tudor Călin Zarojanu.  Acesta a vorbit despre importanţa lecturii în viaţa unui om.

Toţi cei care prezenţi la manifestare au participat  la o campanie de strângere de cărți pentru instituţiile defavorizate din punct de vedere al fondului de carte.

Comentarii Facebook


Știri recente