Biserica Sfânta Treime – Ghencea va fi resfințită luni

Parohia „Sfânta Treime” – Ghencea din București se va afla luni, 24 iunie, în sărbătoare, deoarece biserica parohială va fi resfințită chiar în ziua hramului acesteia. Timp de șase ani, lăcașul de cult s-a aflat într-un proces amplu de renovare și restaurare. „Am început prin a face reparații generale și consolidarea bisericii pe exterior. Aceasta a fost curățată toată de tencuiala degradată, până la cărămidă, apoi s-a tencuit din nou, s-a consolidat turla mare a bisericii, acolo fiind o lucrare amplă, costisitoare și foarte grea din punct de vedere tehnic. Mai apoi întregul acoperiș a fost desfăcut și s-a făcut unul nou. În interior s-a făcut o instalație de încălzire prin pardoseală, peste care s-a pus marmură românească de Rușchița, s-a refăcut instalația electrică și s-au făcut și alte lucrări de înfrumusețare a sfântului lăcaș cu tot ceea ce implică mobilierul. De asemenea, evidențiem restaurarea picturii și a catapetesmei”, a spus pr. Ion Grădincea, parohul acestei biserici.

Lucrările de renovare au fost realizate cu sprijinul credincioșilor, al Primăriei municipiului București și al Primăriei sectorului 5.

Pentru credincioșii care vor participa la resfințirea lăcașului de cult vor fi pregătite 5.000 de porții de hrană, informează trinitastv.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente