Biserică resfințită pentru credincioșii din parohia gorjeană Dumbrăveni

Credincioșii din Parohia Dumbrăveni, comuna Crasna, județul Gorj, au venit astăzi, 29 septembrie 2013, în număr mare pentru a participa la resfințirea bisericii parohiale ce poartă hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Bucuria duhovnicească a fost sporită de prezența în mijlocul lor a Întâistătătorului Bisericii din Oltenia, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu, care a săvârșit slujba de resfințire și Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. După cum ne-a transmis Gheorghe Cioiu.

Sărbătoarea din Dumbrăvenii Gorjului – loc de un pitoresc aparte, situat la poalele munților Parâng – a încununat eforturile făcute în ultimii patru ani de către comunitatea de credincioși, în frunte cu preotul paroh Ion Tomescu și de către autoritățile publice locale (Consiliul local al Primăriei Crasna), pentru renovarea și înfrumusețarea sfântului locaș. O biserică ce impresionează prin arhitectura impunătoare, a cărei construcție a început în anul 1900, sfințirea fiind săvârșită în anul 1912 de către episcopul Vartolomeu al Râmnicului. Pentru contribuția adusă la realizarea acestei sfinte lucrări, preotul Ion Tomescu a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor, iar alte două persoane au primit Gramate chiriarhale de mulțumire și apreciere din partea Mitropoliei Olteniei.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a pus la inima celor prezenți cuvânt de învățătură despre importanța Bisericii în viața credincioșilor. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit învățăturile desprinse din pericopa evanghelică a Dumnicii a 19-a după Rusalii (Luca 6, 31-36), subliniind faptul că întreaga învățătură creștină poate fi concentrată într-un singur cuvânt: dragoste, pornind de la cuvintele Mântuitorului „precum voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi asemenea.”(Luca 6, 31)

Comentarii Facebook


Știri recente