Biserica parohiei Slăvenia fost retârnosită

Duminică, 16 iunie, Preasfințitul Episcop Sebastian a săvârșit slujba de retârnosire a bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Slăveni, com. Gostavățu, informează episcopiaslatinei.ro

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură în care a subliniat rolul pe care l-au avut Sfinții Părinți la Primul Sinodul Ecumenic: „Citim în istoria Sinodului I Ecumenic că Părinții participanți, veniți din toate laturile Imperiului Roman, purtau pe trupurile lor urmele încă nevindecate ale rănilor pe care le suferiseră cu sfințenie în timpul persecuțiilor abia încheiate. Au venit unii cu ochi scoși, alții cu brațe tăiate, alții cu trupurile pline de răni − mărturisitori care suferiseră pentru Hristos, gata să-și dea și viața de dragul Adevărului. Câtă credință și jertfelnicie!†¦ Noi, oare, am fi în stare să ne dăm viața, asemenea lor? De aceea, este nevoie să luăm exemplu de la Sfinții pe care Biserica ni i-a așezat astăzi modele, Sfinți care, uniți în duhul rugăciunii, al comuniunii sfinte, al smereniei și al sincerității, au aflat adevărul de credință”.

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinția Sa a acordat rangul de Sachelar Părintelui Paroh Alin-Ovidiu Crișan și Distincția de Vrednicie D-lui Ec. Stele Marinescu, D-nei Ec. Domnica Marinescu, D-lui Marius Popescu, Primarul comunei Gostavățu, precum și tuturor membrilor Consiliului Parohial.

La finalul evenimentului, Preasfinția Sa a vizitat ruinele castrului roman de la Slăveni.

Comentarii Facebook


Știri recente