Biserica Parohiei Hațeg I a fost sfințită

În Duminica a III-a după Rusalii, credincioșii Parohiei Hațeg I, păstoriți de Pr. Ioan Mihăiescu, au primit vizita Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei căruia i s-au alăturat Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, după cum a precizat Diaconul Irinel Lache.

Pe lângă împlinirea bucuriei de a se revedea cu credincioșii din Țara Hațegului, cei trei ierarhi au ajuns în frumosul oraș hunedorean, pentru a oficia slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Biserica a fost construită între anii 1821 și 1828, în timpul păstoririi preotului Ioan Maximilian, cu sprijinul a doi căpitani sârbi de la Regimentul grăniceresc din Hațeg, de-a lungul timpului beneficiind de mai multe lucrări de restaurare.

După târnosire și binecuvântarea picturii interioare, slujba a continuat cu Sfânta Liturghie, aducându-se mulțumiri Preamilostivului Dumnezeu pentru toate binefacerile dăruite.

Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a tâlcuit pericopa evanghelică de la Matei 6, 22-33, îndemnând pe cei prezenți să se lepede de grijile cele lumești, concentrându-se pe dobândirea mântuirii sufletului și a vieții veșnice.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit tuturor celor ce s-au implicat pentru bunul mers al lucrărilor de restaurare, oferind gramate eparhiale celor care s-au implicat în lucrările de restaurare ale sfântului lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente