Biserica parohiei Bobaița va fi resfințită

În Duminica a VI-a după Învierea Domnului, credincioșii parohiei mehedințene Bobaița vor avea parte de o bucurie duhovnicească fără seamăn.

După ce vor primi vizita și binecuvântarea arhierească a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, dreptlăvitorii creștini vor putea lua parte la slujba de resfințire a bisericii și la Sfânta Liturghie săvârșită de Părintele Episcop, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

În ultimii ani s-au executat mai multe lucrări de reparare și restaurare a bisericii cu hramul „Sf. Nicolae” din Bobaița, astfel că, duminică, 9 iunie, are loc încununarea ostenelilor tuturor celor care au participat la refacerea chipului lăcașului de închinare.

Slujba de resfințire va începe în jurul orei 09:00 și va fi urmată de Sfânta Liturghie.

***

Mărturii scrise, din care să rezulte data când a fost construită biserica din satul Bobaița, nu se găsesc. În lucrarea lui Nicolae Stoicescu, „Bibliografia localităților si monumentelor feudale din România†™†™, după anuarul din anul 1909, se indică ca dată a ridicării bisericii anii 1832-1834. Această dată nu pare a fi exactă, deoarece sub streașina dinspre miazăzi a bisericii se găsește o cruce care străjuiește mormântul ctitorului Mihai Trocan, și pe care este săpată următoarea inscripție: „Aici odihnește Mihai Trocan, mort în anul 1814.†™†™

Comentarii Facebook


Știri recente