Biserica parohiei Bărcănești I a fost resfințită

Duminică, 9 iunie, Preasfințitul Episcop Sebastian a săvârșit resfințirea bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Bărcănești I, com. Vâlcele, informează episcopiaslatinei.ro

La finalul Sfintei Liturghii, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat textul evanghelic care prezintă vindecarea orbului din naștere: „Motivul pentru care omul acesta se născuse orb nu a fost nici vreun păcat personal, nici păcatele părinților săi, ci pentru a se slăvi Dumnezeu prin minunea ce s-a săvârșit. Însă, Dumnezeu s-a slăvit doar „în ochii” unora, căci pentru cei care n-au voit să creadă sau „să vadă” pe Cel ce a dăruit lumină orbului − ca și pentru cei care au pornit o anchetă penibilă, luptând împotriva „luminii dumnezeiești” ce a inundat ființa orbului − „orbirea” lor a rămas netămăduită. Fariseii și cărturarii cârtitori Îl resping pe Dumnezeu. Ba, mai mult, Îl „anchetează”, în timp ce pe orb încearcă să-l intimideze pentru a-l face să tăgăduiască minunea.

Așadar, cine vede și cine este orb în evanghelia de astăzi!?, ar fi o întrebare la care, cred, am și răspuns deja: orbul „a văzut” pe Iisus, iar fariseii și cărturarii au rămas anchetându-L și orchestrând acel oribil „spectacol”, ce i-a dovedit până la urmă pe ei a fi orbi.

Și, o ultimă întrebare: cine vede și cine este orb în ziua de astăzi!? Cei care acceptă cu sfințenie „Adevărul” de veacuri, sau cei care, asemenea „orbilor” din evanghelie, nu mai contenesc căutând fel de fel de fațete ale diferitelor adevăruri și refuzând „să vadă” și să cunoască „Adevărul” adevărat!? Căci aceasta fac, din păcate, toți cei care batjocoresc învățătura și valorile noastre creștine, promovând, sub diferite forme de „cultură”, o anticultură și alimentând un anticreștinism din ce în ce mai orb”.

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinția Sa a acordat Diploma de ctitor Părintelui Paroh Constantin Florea și Distincția de vrednicie D-lui Ing. Alexandru Taifas – Primarul com. Vîlcele, Dlui Constantin Florin – Primarul com. Izvoarele, Dlui Dir. Dumitru Ghidănac, Dlui Dir. Marian Odagiu și tuturor membrilor Consiliului Parohial.

Comentarii Facebook


Știri recente