Biserica Ortodoxă Bulgară a retractat comentariile privitoare la proiectul Strategiei Naționale pentru protecția copilului

Articolul Biserica Ortodoxă Bulgară susține interzicerea avortului și a educației sexuale în școli, publicat duminică pe site-ul Agenţiei de ştiri Basilica, nu mai este de actualitate întrucât informaţiile pe baza cărora a fost redactat materialul media au fost retrase de pe site-ul Patriarhiei Bulgare.

Lămuriri cu privire la această decizie au fost aduse marţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse, pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit declaraţiei Mitropolitului Naum, documentul care prezintă proiectul Strategiei Naționale pentru protecția copilului 2019-2030, aflat în dezbatere publică, „nu a fost discutat oficial la vreo şedinţă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare”.

Comentariile publicate la acest proiect, în numele Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, reprezintă de fapt creaţia personală a Doamnei Desislava Panayotova, colaboratoare în cadrul Departamentului Cultural-Educaţional al Biroului Sinodal, „dar acest lucru nu înseamnă nicidecum că Sfântul Sinod şi le va asuma fără echivoc”, a mai precizat Părintele Mitropolit.

În postarea respectivă, ierarhul a explicat că temele legate de creşterea şi educarea copiilor bulgari „ar trebui să fie discutate de pedagogi şi specialişti, care cunosc şi punctul de vedere al teologiei, oferind astfel cea mai corectă abordare pentru viitoarele recomandări la problemele ridicate”.

Foto Credit: Genius Journey

Comentarii Facebook


Știri recente