Biserica Ortodoxă ar putea fi recunoscută oficial în cantonul elveţian Vaud

Episcopii Ortodocşi din Elveţia s-au întrunit în şedinţă de lucru la începutul săptămânii acesteia pentru a discuta procedurile de recunoaştere a Bisericii Ortodoxe de către autorităţile cantonului Vaud.

Potrivit comunicatului oficial, Adunarea Episcopilor Ortodocşi din Elveţia s-a întrunit pentru a cincea dată marţi, 23 ianuarie 2018, la Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice din Chambesy.

La şedinţa prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ieremia, Mitropolitul ortodox grec al Elveţiei, au participat:

  • Mitropolitul Ignatie (Patriarhia Antiohiei);
  • Episcopul Nestor (Patriarhia Moscovei);
  • Episcopul Andrei (Patriarhia Serbiei);
  • Mitropolitul Iosif (Patriarhia Română);
  • Episcopul Macarie (Patriarhia Ecumenică).

Membrii Adunării au analizat propunerea de a înainta o cerere autorităţilor competente din cantonul Vaud pentru recunoaşterea parohiilor şi comunităţilor ortodoxe din acest canton şi au reafirmat dorinţa de cooperare şi promovare a unităţii Bisericii Ortodoxe în Elveţia.

Adunarea Episcopală din Elveţia a fost înfiinţată prin decizia celei de-a patra Conferinţe Presinodale Panortodoxe, întrunită la Chambesy în luna iunie 2009, şi reconfirmată prin documentul despre diaspora ortodoxă aprobat în Creta de membrii Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe.

În Lausanne, cel mai mare oraș al cantonului Vaud, există o parohie ortodoxă română cu o istorie de peste 35 de ani, dedicată Tuturor Sfinților Români. La nivelul Elveției există aproximativ 15 parohii și o mănăstire care aparțin Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Foto credit: Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice/Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente