Biserica nu încurajează superficialitatea – Preasfinţitul Ignatie

„Biserica nu încurajează niciodată superficialitatea în niciun sector al vieții ei. Întotdeauna Biserica are ca deziderat excelența, atât ca formare spirituală, cât și în actul educativ”, a spus luni la Huşi Preasfinţitul Ignatie.

Ierarhul a oficiat în Catedrala Episcopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” o slujbă de Te-Deum pentru elevii Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Huși, cu ocazia începerii noului an școlar, scrie site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, Părintele Episcop i-a îndemnat pe profesori și pe elevi să cultive performanța, atât în viața personală cât și în actul didactic.

„Cuvântul lui Dumnezeu și tot ceea ce poate să îl înnobileze pe om rodește doar într-o inimă bună și curată. Aceasta este vocația Bisericii, să avem grijă ca sufletele tinerilor să fie bune și curate, pentru a avea disponibilitatea să asimileze ceea ce cadrele didactice le împărtășesc de la catedră”.

„În lumea în care trăim, un om informat devine un om credibil. Un om fără cultură nu prezintă niciun fel de credibilitate. Poți convinge pe cineva că ești un om educat, elegant, civilizat, doar prin ceea ce ai în minte. Defrișați pădurea cărților ca să vă mobilați mintea!”, a spus Preasfinţia Sa.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente