Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Otopeni a găzduit Consfătuirea profesorilor de religie din jud. Ilfov

În 12 septembrie 2016, ora 09:00, a avut loc Consfătuirea județeană a profesorilor de religie din județul Ilfov. Întrunirea de lucru se înscrie în activitățile specifice fiecărui început de an școlar pentru fiecare disciplină de predare din învățământul preuniversitar.

Activitatea a fost proiectată și condusă de către domnul profesor Vasile Bogus, inspector școlar pentru disciplina Religie din cadrul I.S.J. Ilfov s-a desfășurat la Biserica Nașterea Maicii Domnului, din orașul Otopeni, județul Ilfov, în spaţiul din demisolul bisericii, destinat activităţilor catehetice ale parohiei.

La activitate au fost prezenți domnul prof. dr. Vasile Timiș, inspector Școlar General pentru disciplina religie din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cecetării Științifice, Pr. dr. David Pestroiu, Consilier Învățământ și activități cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, Pr. Protopop de Ilfov Nord, Burcea Cristian.

În cadrul întrunirii, Domnul Inspector Școlar General, prof. dr. Vasile Timiș a evidențiat necesitatea păstrării și aprofundării relației școală – parohie, profesor de religie- preot paroh; relaționarea pozitivă profesor – elev trebuie să se mențină în duh de pace, de  încurajare pentru participarea și trăirea continuă în Biserică Orotodoxă, de deschidere față de copii și părinții acestora.

Domnul Inspector Școlar, ISJ Ilfov, prof. Vasile Bogus, a făcut o serie de precizări însoțite de explicații și exemplificări referitoare la protocolul școală – Biserică, proiectarea și derularea simpozionului județean și a sesiunii de referate pentru elevi cu tema: Apărătorii Ortodoxiei în timpului comunismului în Patriarhia Română; Martirii închisorilor românești în timpul comunismului, ca urmare a declarării de către Sfântul Sinod al B.O.R. anul 2017 ca Anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpului comunismului în Patriarhia Română.

Pr. consilier dr. David Pestroiu a prezentat Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la început de an scolar, evidențiind necesitatea importanței privind cooperarea dintre familie, biserică și școală. A fost evidențiată importanța activității A.P.O.R.  în ceea ce privește asigurarea prezenței orei de religie în unitățile școlare din învățământul de stat din România. De asemenea, au fost formulate mulţumiri pentru toți profesorii și tinerii implicați în #ITO2016.

Totodată, Pr. Protopop Cristian Burcea a apreciat pozitiv implicarea profesorilor de religie în relația școală-parohie evidențiate prin concursuri, activități educative derulate la nivelul fiecărei parohii. Profesorii au fost încurajați să identifice la nivelul unității școlare, copii cu situație materială precară pentru a fi ajutați și aceștia cu rechizite școlare.

 

Comentarii Facebook


Știri recente