BISERICA ÎN SPITAL ESTE BENEFICĂ

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI BUCUREȘTILOR ne informează:

Referitor la așa-zisul protest al cadrelor medicale de la Spitalul Clinic dr. Ioan Cantacuzino din data de 27 ianuarie 2011, eveniment prezentat fără obiectivitate de un anumit canal de televiziune și de o serie de publicații, Arhiepiscopia Bucureștilor face următoarele precizări:

La protestul respectiv au participat 15 persoane și nu 30 sau 60, cum au informat anumite instituții mass-media.

Construirea unei biserici în curtea Spitalul Clinic dr. Ioan Cantacuzino s-a decis în luna august, în urma unui vot la care au participat toți angajații unității și în cadrul căruia majoritatea personalului medical (198 persoane dintr-un total de 258) s-a pronunțat în favoarea realizării acestui proiect, conform procesului verbal întocmit de conducerea instituției cu această ocazie.

Firma care a angajat lucrarea de construcție a defrișat un singur tei în data de 27 ianuarie 2011, în conformitate cu prevederile legale și având toate avizele și autorizațiile necesare. În schimbul defrișării unui copac au fost plantați 15 arbori în Parcul Obor și alți 5 în Parcul Păsărari, conform ,procesului verbal întocmit de Administrația Domeniului Public Sector 2 la data de 8 mai 2009.

Ne exprimăm dezamăgirea vizavi de atitudinea unor cadre medicale care nu au înțeles menirea unui locaș de rugăciune și de alinare sufletească în incinta unui spital. Totodată, regretăm prezentarea de către presa laică într-o manieră lipsită de obiectivitate doar pentru a crea ceva senzațional.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…