Biserica face apel pentru ajutorarea copiilor abandonați la Sibiu

În toate bisericile din județul Sibiu se va face un apel către credincioși pentru a primi în plasament sau pentru a adopta copii abandonați în maternitățile din județ. Campania de sensibilizare este rodul protocolului semnat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și Arhiepiscopia Sibiului, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Colaborarea între cele două instituții pentru sprijinirea copiilor abandonați în spitale este o premieră, după cum se precizează în Comunicatul de presă al Departamentului de Relații Publice al Mitropoliei Ardealului. În cadrul conferinței de presă de sâmbătă, 2 martie, din Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Mihaela Tolciu, directorul executiv al DGASPC Sibiu, au explicat în ce constă colaborarea între cele două instituții.

„Știm ce valoare are copilul și ce importanță are pentru familie și pentru societate și de aceea ne asumăm și noi răspunderea, așa cum am făcut și față de copiii străzii. Indiferent din ce motiv au fost abandonați în spitale acești copii de către mamele lor sărmane, trebuie să venim în sprijinirea lor”, a spus IPS Laurențiu, care a adăugat că va fi trimisă o scrisoare către toate parohiile, iar subiectul va fi abordat și la conferințele din primăvară, astfel încât preoții să facă un apel către cei care au posibilitatea de a ajuta acești copii. În momentul de față, numărul copiilor pentru care se solicită o măsură de protecție socială este în creștere.

„Nu este normal să oferim îngrijire în cadrul centrelor de plasament, pentru că ele au o anumită capacitate și nu putem să-i înghesuim acolo. Este normal ca familiile lor să se implice, iar familia extinsă, cum ar fi bunicii, unchii sau mătușile, este solicitată să sprijine familia. Când aceste lucruri nu sunt posibile, autoritățile locale trebuie să intervină, alături de Biserică”, a spus Mihaela Tolciu, directorul executiv al DGASPC Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente