Biserica din satul Sfântul Ilie – Nou a primit veșmântul sfințirii

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din satul Sfântul Ilie – Nou din Suceava a primit duminică, 16 iunie 2013, veșmântul sfințirii de la IPS Pimen și de la PS Macarie. Cei doi ierarhi au venit spre lăcașul de închinăciune într-o trăsură trasă de cai. Le-au deschis calea călăreți îmbrăcați în straie naționale. În fața bisericii, IPS Pimen și PS Macarie au fost așteptați de copiii și credincioșii parohiei, dar și de soborul preoților, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. În continuare a fost oficiată slujba de sfințire.

Pe un podium special amenajat a fost oficiată Sfânta Liturghie de cei doi ierarhi, împreună cu preoții și diaconii slujitori. Din soborul de preoți au făcut parte părinți consilieri de la Centrul eparhial Suceava, precum și slujitori ai sfântului altar din mai multe parohii din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Răspunsurile la strană au fost oferite de o parte a Grupului Psaltic „Macarie Ieromonahul” din Suceava.

Preasfințitul Macarie a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre semnificațiile Evangheliei din Duminica a 7-a după Paști. Părintele paroh Aristarch Cojocar a mulțumit celor doi ierarhi pentru că au sfințit lăcașul de închinăciune din satul Sfântul Ilie – Nou. Gândul de recunoștință al părintelui paroh s-a îndreptat apoi către toți cei care au sprijinit lucrările de construcție a noului lăcaș de închinăciune. IPS Pimen l-a hirotesit arhidiacon pe diac. Robert A. Cojocar, apoi a citit o rugăciune de dezlegare. Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din satul Sfântul Ilie – Nou, comuna Șcheia, județul Suceava, a fost zidită între anii 2004-2013, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Pimen, prin osteneala părintelui paroh Aristarch Cojocar. Construcția a fost realizată până la cota 0 de firma SC General Construct SRL din Suceava, apoi s-au desfășurat în regie proprie, sub supravegherea ing. de rezistență Luca Lucușor și Airinei Constantin. S-au remarcat printre donatori familia Buhac Dumitru, familia Buhac Vasile, familia Grigoraș Vasile din satul Sfântul Ilie și familia Olaș Ghiocel. În perioada următoare vor fi demarate demersurile pentru lucrările de pictură.

Comentarii Facebook


Știri recente