Biserica de la Curtea Veche va fi resfințită

Biserica Domnească de la Curtea Veche, ctitorită de domnitorul Mircea Ciobanu în anul 1559, va fi resfințită duminica aceasta. Târnosirea are loc după ce au fost finalizate lucrările de restaurare începute în 2008.

„Biserica aceasta este lăcașul de cult cel mai vechi din București și în ultima perioadă de timp a cam avut de suferit având în vedere că era necesar a se efectua lucrări deosebite în sfânta biserică. Astfel, în ultimii ani s-au făcut niște lucrări minunate precum pictura bisericii la interior, pe Catapeteasma bisericii, iar cea mai mare lucrare a fost cea de restaurare și consolidare la exterior a bisericii în sine. Acum, considerăm că odată cu această sărbătoare putem spune că îi facem fericiți pe ctitorii acestui sfânt locaș având în vedere că acum arată la valoarea ei așa cum și ctitorii așteptau dintotdeauna. Sperăm din tot sufletul să îl avem la slujba sfințirii bisericii pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Paroh Gheorghe Zaharia.

Biserica Domnească de la Curtea Veche – Paraclis Patriarhal din anul 2008 – are hramul istoric Buna Vestire. La jumătatea sec XIX a primit al doilea hram – Cuviosul Antonie cel Mare. O icoană făcătoare de minuni a Sfântului se află în biserică, prezența acesteia adunând zilnic sute de oameni care vin să ceară ajutorul lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…