Biserica Ciprului: Episcopul Nectarie de Arsinoe a fost ales Mitropolit de Kition

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului a ales duminică un nou mitropolit pentru Eparhia de Kiton în persoana Episcopului Nectarie de Arsinoe.

Ierarhul a primit 70% dintre voturile sinodalilor reuniţi în Larnaca sub preşedinţia Preafericitului Părinte Hrisostom, informează Biserica Ciprului.

Scaunul mitropolitan de Kition a fost vacantat, după ce Sfântul Sinod a aprobat cererea de retragere a Mitropolitului Hrisostom care a declarat că doreşte să ofere tinerilor şansă la o misiune eficientă.

Mitropolitul ales de Kition s-a născut în Larnaca, în 1969. A studiat teologia la Universitatea din Tesalonic.

A fost tuns în monahism în anul 1998.

În perioada 2005 – 2007 a slujit la o parohie în Londra, fiind hirotonit arhimandrit de Arhiepiscopul Grigorie de Thyatira şi Marea Britanie.

La întoarcerea în Cipru, a fost numit vicar al Mitropoliei de Kition şi apoi hirotonit episcop de Arsinoe, în anul 2008.

Foto credit: Romfea

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…