Biserica Brâncoveanu din Făgăraş oferă 16 burse de studiu

16 tineri din Făgăraş vor primi, în noul an şcolar, burse de studiu din partea Bisericii „Sfântul Nicolae”- Brâncoveanu din municipiu, anunţă Mitropolia Ardealului.

„Comisia de evaluare a dosarelor a publicat numele celor 16 elevi și studenți făgărășeni care vor primi în noul an școlar o bursă de studiu în cadrul programului Bursele brâncovenești (…). Față de anul trecut, a crescut și numărul bursierilor (de la 10 la 16), și media cea mai mică (de la 8 la 8.44), precum și suma acordată anual (de la 1.200 la 1.500 lei)”, se menţionează pe site-ul mitropoliei.

Prin susţinerea financiară a unor sponsori, proiectul se va dezvolta în viitor.

„La inițiativa unei familii, s-a constituit și un fond de burse de performanță, acordat elevilor și studenților comunității acestei biserici care au rezultate excepționale. Numele acestora va fi publicat în curând”, anunţă organizatorii.

Programul Bursele Brâncovenești a fost lansat anul trecut în 16 august, de ziua Sfinților Martiri Brâncoveni, și a fost inspirat din faptele domnitorului martir, cunoscut ca promotor și protector al culturii și al educației.

Obiectivele programului sunt:

  • încurajarea performanței;
  • sprijinirea elevilor de liceu/studenților cu rezultate școlare bune dar posibilități financiare reduse;
  • construirea unei rețele de sprijin pentru tinerii comunității, în cadrul căreia aceștia să se simtă încurajați să își dezvolte abilitățile, să investească în pregătirea lor profesională și să se implice activ în viața comunității.

Fondul de burse este constituit din contribuția comunității Bisericii brâncovenești și a altor persoane dornice să îi sprijine pe tinerii cu potențial din Țara Făgărașului.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente