Binecuvântarea noului spațiu de slujire din Má½¹stoles

În mijlocul a sute de credincioși, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, a săvârșit duminică, 17 februarie 2013, slujba de binecuvântare a noului spațiu de slujire al Parohiei „Sfinții Români” din Má½¹stoles, Spania. Apoi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, în cadrul căreia mulțime de copii au primit Taina Sfintei Împărtășanii. Ierarhul i-a sfătuit pe părinții prezenți ca, după împlinirea vârstei de 7 ani, să nu înceteze să își aducă fiii la Împărtășanie, ci să îi învețe ce înseamnă și Taina Spovedaniei, continuând să primească tot mai des Trupul și Sângele Mântuitorului.

În cuvântul de învățătură, după cum ne-a transmis Cosmina Popovici, Preasfințitul Timotei a explicat câteva învățături desprinse din pericopa evanghelică a Duminicii Cananeencei: „Ce trebuie să învățăm de la femeia cananeancă? Credința adevărată, puterea ei de a-L mărturisi pe Hristos, puterea ei de rugăciune, stăruința ei în rugăciune. Vedem cum Mântuitorul se preface că nu o ascultă, trece mai departe. Dar oare poate Mântuitorul să treacă mai departe pe lângă suferința omului? Cu siguranță că nu, a vrut să le dea o lecție iudeilor, o lecție de stăruință în rugăciune. De multe ori și noi, credincioșii de astăzi, ne plângem că nu ne putem ruga sau ne rugăm și avem impresia ca Dumnezeu nu ne ascultă. Dar ne întoarcem la cananeanca din Evanghelia de astăzi: atunci când rugăciunea noastră e făcută cu credință, Dumnezeu ne ascultă rugăciunea. Să știti că Dumnezeu îl ascultă pe acela care ascultă de El, cât ascultăm noi de Dumnezeu, atât ascultă și Dumnezeu de noi. Și cu siguranță că mai mult decât atât”.

La final, ierarhul i-a felicitat pe toți credincioșii, în frunte cu părintele paroh Marius Picu și doamna preoteasă, pentru tot ceea ce au reușit să facă în Má½¹stoles, ajungând astfel la vârsta adolescenței și avansând spre maturitate, după trei ani de la întemeierea parohiei lor. Iar în semn de recunoaștere a îndeplinirii misiunii ce i-a fost încredințată aici părintelui Marius, Preasfințitul Timotei i-a acordat rangul de iconom stavrofor și i-a înmânat Crucea pectorală, pe care a purtat-o și ca arhidiacon în Arhiepiscopia Cujului.

Părintele Marius Picu i-a mulțumit la final chiriarhului pentru grija pe care le-o poartă în permanență, amintind de jertfa adusă de credincioșii săi la amenajarea acestui locaș de închinare, totul făcându-se în doar două luni, cu multă dragoste și implicare. Ei, enoriașii, au fost cei care au pus mână de la mână și au susținut nu doar material acest demers, ci au muncit împreună pentru a transforma spațiul închiriat în biserică. Ei au realizat iconostasul în lemn, pe care au fost așezate icoanele, iar candelabrele, aduse din Ucraina, au fost donate de două familii din parohie.

La acest moment, care a încununat toate eforturile românilor din Má½¹stoles și nu numai, mereu alături de păstorul lor, a participat și părintele Ovidiu Gainar din Târnăveni. De asemenea, a asistat la slujbe preotul Ignatio Gonzales Torres de la Catedrala Romano-Catolică din Má½¹stoles, care și-a mărturisit admirația față de ceea ce au reușit frații noștri să realizeze în această locație și cu sprijinul căruia, în cei trei ani de la întemeierea parohiei, comunitatea de români a beneficiat de un spațiu unde până acum au luat parte la sfintele slujbe. Au fost alături de comunitatea de români de aici și reprezentante de la Centrul Ecumenic „Misioneras de la Unidad” din Madrid.

Slujbele se săvârșesc în noua locație, situată pe C/Rio Sella nr. 8, începând cu data de 1 ianuarie 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…