Binecuvântarea lucrărilor efectuate la biserica parohiei clujene Dumbrăvița

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a fost prezent sâmbătă, 25 mai 2013, în mijlocul credincioșilor parohiei Dumbrăvița, din protopopiatul Beclean.

Părintele Mitropolit a fost întâmpinat la biserica din localitate la ora 9:30 de o mulțime de credincioși și copii îmbrăcați în costume populare. Mai apoi ierarhul a oficiat de la ora 9:30 o slujbă de binecuvântare a lucrărilor realizate în ultimii ani, la lăcașul de cult cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”. Astfel a fost sfințit altarul de vară, închinat praznicului „Adormirii Maicii Domnului”, realizat în apropierea bisericii și pictura de pe pridvorul locașului de rugăciune.

Mai apoi de la ora 10:00 Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească. De la Centrul Eparhial Părintele Mitropolit a fost însoțit de consilierul economic al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Gavril Vârva, consilierul pe probleme de misiune și protocol, Arhid. Claudiu Grama și secretarul eparhial Valentin Vesa. Au făcut parte din sobor și părintele protopop de Beclean, Doru Zimveliu, precum și alți preoți din parohiile din zonă.

La finalul Sfintei Liturghii, potrivit radiorenasterea.ro, Mitropolitul Clujului l-a ridicat pe părintele paroh Claudiu Herinean la rangul de iconom stravofor și a oferit diplome de aleasă cinstire, celor care au susținut activitățile parohiale în toți acești ani.

Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” datează încă din 1897. Locașul de cult a fost sfințit în 1995 de către ÎPS Irineu, Arhiepiscopul de Alba Iulia, pe atunci Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente