Binecuvântarea lucrărilor de la parohia Prilog

În localitatea Prilog din județul Satu Mare, în această duminică, la 23 septembrie 2012, a fost resfințită Biserica monument, cu hramul Nașterea Maicii Domnului, construită la jumătatea secolului al XIX-lea. Slujba a fost oficiată, potrivit TRINITAS TV de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului si Sătmarului, la finalizarea unor ample lucrări de restaurare.

Făcând referire la activitatea deosebită a preotului paroh care păstorește această comunitate de numai trei ani, Preasfinția Sa a remarcat hărnicia preoților tineri: „Preoții tineri întinteresc biserica în sensul că o înnoiesc și aduc un suflu nou în parohiile unde păstoresc ceea ce înseamnă că avem încă tineri de vocație în bisericile noastre ortodoxe”.

După slujba de resfințire a bisericii, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a binecuvântat și altarul de vară construit în incinta lăcașului de cult. Preasfinția Sa a oficiat apoi și Sfânta Liturghie.

La evenimentele din această zi au participat alături de credincioși și oficialități locale. La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a acordat preotului paroh rangul de iconom iar celor care au contribuit la realizarea lucrărilor diplome de vrednicie.

Comentarii Facebook


Știri recente