Binecuvântarea Capelei Spitalului Județean Tulcea

În ziua de pomenire a Sf. Ev. Luca, astăzi, 18 octombrie, a fost oficiată slujba de binecuvântare a capelei cu hramul ,,Sf. Luca” din incinta Spitalului Județean de Urgență din Tulcea, capelă recent amenajată și înzestrată cu toate cele necesare săvârșirii sfintelor slujbe, informează episcopiatulcii.

După slujba de sfințire la care a participat un ales sobor de preoți și diaconi precum și numeroși credincioși, a fost oficiată sfânta liturghie arhierească într-o atmosferă de aleasă evlavie. Au fost înălțate rugăciuni stăruitoare pentru cei bolnavi și pentru toți binefăcătorii știuți și neștiuți care au contribuit la amenajarea acestui sfânt locaș de închinare și de rugăciune.

La sfârșitul sfintei liturghii, Preasfințitul Părinte Visarion, a subliniat semnificația acestei zile în calendarul Bisericii Ortodoxe precum și importanța acestui lăcaș de cult într-o instituție medicală unde cei ce aleargă să-și găsească tămăduirea trupească, găsesc un punct al întâlnirii cu Dumnezeu și vindecarea sufletească.

Această împlinire spirituală a fost întregită și de binecuvântarea unui paraclis de vară de la Căminul de bătrâni din Tulcea, ce a fost sfințit de Preasfințitul Părinte Visarion în data de 16 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente