Binecuvântarea bisericii și casei parohiale din Slatina Nera

PS Lucian

Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Slatina Nera, Protopopiatul Moldova Nouă, a fost sfințită luni, 21 noiembrie 2016, de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Totodată, ierarhul a oficiat slujba de târnosire a casei parohiale şi a troiţei amplasata în faţa lăcaşului de cult, informează diac. Pavel Canea şi Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

4

În ziua sărbători Intrării Maicii Domnului în Biserică, foarte mulți credincioși au participat la slujba de sfințire a sfântului locaș, care în ultima perioadă a fost renovat și repictat. Preasfințitul Părinte Lucian a sfințit, de asemenea, și o troiță amplasată în fața lăcaşului de cult. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei, Preasfinţia Sa l-a hirotesit iconom pe părintele paroh Cristian Florin Guiu, iar celor care s-au implicat în lucrările realizate la biserică le-a oferit Diploma de excelență „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”.

Îi mulțumim lui Dumnezeu deoarece preoții noștri au înțeles că pe lângă lucrările pe care trebuie să le efectueze la locașul de rugăciune trebuie să aibă în atenția lor și casa parohială. De asemenea, aducem mulțumire Domnului că avem și preoți receptivi în Eparhia Caransebeșului și familii preoțești care într-adevăr sunt modele de viețuire pentru familiile și comunitățile noastre, deoarece oamenii așteaptă de la noi mai mult, nu numai propovăduire din punct de vedere teoretic, ci și un mod de viață autentic, în conformitate cu preceptele Sfintei Evanghelii și morala creștină. Ne-am bucurat astăzi (n.r. – ieri) la Slatina Nera că și oamenii de aici au înțeles că trebuie să rămână într-o permanentă conlucrare și colaborare cu preotul paroh, să aibă grijă de biserică, de casa parohială, dar să nu piardă din atenția lor nici tot ceea ce înseamnă consolidarea bisericii vii din sufletele noastre, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica (monument istoric) cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Slatina Nera a fost ridicată în secolul al 18-lea, în stil baroc, din piatră și cărămidă. Sfântul locaș a fost pictat în 1874 de Nicoale Mărășescu, apoi în 1981 de Nicolae Popescu.

3-6

 

Comentarii Facebook


Știri recente