Binecuvântare pentru elevii mehedințeni participanți la Olimpiada de Religie

A devenit un frumos obicei ca înainte de a participa la Olimpiadele de Religie, elevii mehedințeni și dascălii lor să primească mai întâi binecuvântarea ierarhului locului.

Astfel, joi, 28 martie, la Centrul Eparhial din Drobeta Turnu Severin, 7 elevi calificați la faza națională, împreună cu părinții și profesorii îndrumători, au fost primiți de către arhiereul mehedințean, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care le-a citit o rugăciune pentru luminarea minții și pentru călătorie blagoslovită, a explicat Catalin Cernatescu, Redactor stiri Episcopia Severinului si Strehaiei.

„S-a îndătinat să primim la Centrul nostru eparhial pe toți elevii care au reușit să se califice pe primele locuri la faza județeană a Olimpiadei de Religie. Ei vor fi reprezentanții elevilor din județul Mehedinți, din Episcopia noastră, și vor merge la faza națională pentru a-și arăta cunoștințele la disciplina Religie ortodoxă. Sunt convins că acești tineri sunt foarte bine pregătiți și ne bucurăm că există mulți elevi cu credință în Dumnezeu. Dintre aceștia, cei mai buni au ales Religia, de aceea le mulțumim, le dorim tot binele de la Dumnezeu și succes la Olimpiada Națională ce urmează a se desfășura la Cluj. Îi felicităm de pe acum și îi așteptăm să se întoarcă bucuroși” a conchis Preasfințitul Părinte Episcop.

La întrevedere a participat și Prof. Dana Săftoiu, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, care a oferit mai multe informații: „Și anul acesta avem 7 elevi care vor merge la Olimpiada Națională de Religie care se va ține în perioada 1-5 aprilie la Cluj-Napoca. Sunt cei mai merituoși tineri din clasele a VII-a până într-a XII-a, care se prezintă la acest concurs cu bucurie și cu speranță și credem că vor obține un rezultat bun, fiindcă s-au pregătit temeinic. Împreună cu profesorii lor, doresc să dea an de an măsura acestei pregătiri prin rezultate foarte bune. Ei vor ajunge în data de 1 aprilie la Cluj-Napoca, vor avea parte de o festivitate de deschidere foarte frumoasă la Catedrala mitropolitană, urmând ca în 2 aprilie să aibă loc proba de concurs. Olimpiada de Religie este o competiție foarte importantă, în care eleviii noștri își vor dovedi măiestria și în ceea ce privește cunoștințele, dar și în ceea ce privește trăirea creștină, până la urmă. Spun acest lucru pentru că am experiența celorlalte întâlniri de la olimpiadă și, făcând parte în fiecare an din comisia centrală, am văzut lucrări foarte bune, lucru care arată că această olimpiadă își merită deplin locul în calendarul olimpiadelor școlare.”

Elevii severineni se află sub îndrumarea profesorilor Maria Ghinea, Sorinela Iliescu, Dana Bodeanu, Lucian Mardale și Mina Blăgniceanu și speră că rezultatele lor vor fi printre cele mai bune: „Avem nădejde și bucurie că vom reuși să obținem punctaje foarte bune la Olimpiada Națională. Locația este una deosebită pentru noi și nădăjduim că acest lucru ne va insufla și mai mult acel sentiment al creației ca să putem scrie foarte frumos în lucrările noastre. Religia este foarte importantă pentru fiecare dintre elevi, dar fiecare om trebuie să aibă valori religioase de-a lungul întregii vieți, de aceea consider că religia stă, într-un mod aparte, la baza tuturor celorlalte materii” a mărturisit Maria Turturea, participantă la Olimpiadă.

Faza națională a Olimpiadei de Religie (Cultul Ortodox) se va desfășura la Cluj-Napoca, între 1 și 5 aprilie.

Transportul olimpicilor va fi asigurat de către Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente