Binecuvântare pentru credinicioșii parohiei Știnăpari

În Duminica a XXI-a după Rusalii, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Știnăpari, Protopopiatul Moldova Nouă. Cu acest prilej, ierarhul a binecuvântat lucrările executate la exteriorul bisericii parohiale cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, iar mai apoi, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, după cum ne-au transmis Diac. Nicolae Codrea și Darius Herea.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți la sărbătoarea comunității, chiriarhul a tâlcuit pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii. De asemenea, Preasfințitul Lucian a apreciat munca, jertfa și osteneala părintelui paroh și a credincioșilor, precizând: „Într-un timp foarte scurt de păstorire aici la Știnăpari, părintele Ilie Oltean împreună cu dumneavoastră, ați reușit să faceți lucuri importante și frumoase pentru sfânta Biserică, Casa lui Dumnezeu, Mireasa lui Hristos. Nu credeam că o biserică din mediul rural, dintr-o parohie izolată și defavorizată de oameni, dar întotdeauna cercetată și favorizată de Dumnezeu va putea fi împodobită, înfrumusețată, iar la exteriorul acesteia să fie pictate icoanele sfinților ca i-au bineplăcut lui Dumnezeu din veac, având pe frontispiciu icoana hramului, Pogorârea Sfântului Duh. De dimineață, când am ajuns în fața bisericii, ne-am minunat văzând o biserică cu picturi exterioare într-un sat destul de izolat, dar cercetat de Dumnezeu și binecuvântat de sfinții care L-au iubit pe Dumnezeu”.

În cadrul slujbei, tânărul teolog Ion Vela a fost hirotonit diacon, urmând ca în perioada următoare să fie hirotonit preot pe seama parohiei Ciortea din Protopopiatul Reșița. De asemenea, părintele paroh Oltean Ilie a fost hirotesit sachelar, iar binefăcătorii bisericii au primit, din partea Preasfințitului Lucian, acte de cinstire. La Sfânta Liturghie au participat autorități locale, copii și tineri, precum și un număr însemnat de credincioși din localitate și împrejurimi.

Biserica parohială cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din Știnăpari, a fost construită între anii 1947-1964 având o arhitectură specifică locașurilor de cult din Muntenia. La final, toți credincioșii prezenți au primit din partea chiriarhului anaforă și iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente