Binecuvântare la începutul Postului Mare, la Sibiu

În Duminica Lăsatului sec, a Izgonirii lui Adam din Rai, ce precedă Postul Mare, Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană din Sibiu, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Credincioșii sibieni au participat în număr mare la slujba religioasă, iar din soborul slujitor au făcut parte preoții și diaconii de la Catedrala din Sibiu, precum și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din oraș. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit sutelor de credincioși despre perioada de pregătire pentru marele praznic al Învierii Domnului, în care trebuie să sporim rugăciunea și faptele bune.

Ierarhul de la Sibiu a explicat fiecare etapă din parcursul duhovnicesc ce precedă Postul Mare și a explicat Evanghelia din Duminica Lăsatului de sec.

„Tema duminicii de astăzi este iertarea. Nu putem pleca la drum împreună cu Hristos, prin duminicile Postului Mare, fără să primim această stare de pace. La Sfânta Împărtășanie suntem chemați printr-o întreită formulă: «Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste să vă apropiați!» Frica de Dumnezeu este tocmai acel fior care ne obligă să fim împăcați cu Dumnezeu și cu semenul nostru, pentru a ne bucura de darurile făcute nouă de Hristos prin Împărtășanie. Evanghelia de astăzi ne îndeamnă să fim iertați și în pace cu toți semenii noștri”, a subliniat IPS Laurențiu.

Mitropolitul Ardealului a mai explicat în cuvântul de învățătură și folosul duhovnicesc al postului și i-a îndemnat pe credincioși să intre în perioada Postului Mare cu multă dragoste față de cele duhovnicești și cu dorința de a se apropia și mai mult de Hristos, prin Sfintele Taine.

Comentarii Facebook


Știri recente