Binecuvântare la capela Spitalului de Psihiatrie din Cluj-Napoca

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat o slujbă de binecuvântare a Capelei „Sfântul Mucenic Pantelimon” a Spitalului de Psihiatrie din Cluj-Napoca.

IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a săvârșit slujba de binecuvântare a Capelei Spitalului de Psihiatrie din Cluj-Napoca, în seara zilei de 1 octombrie. Alături de ierarh a slujit un sobor de preoți și diaconi, între care s-au aflat exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, arhimandritul Dumitru Cobzaru, protopopul de Cluj II, Gheorghe Braica, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, pr. Liviu Vidican, și pr. Dan Melenti, preot slujitor la Capela Spitalului Clujana.

La finalul slujbei de binecuvântare a capelei, IPS Părinte Mitropolit Andrei a adresat celor prezenți un cuvânt duhovnicesc, în care a evidențiat faptul că Mântuitorul Iisus Hristos este Doctorul sufletelor și al trupurilor.

„Pe lângă faptul că Mântuitorul tămăduia bolnavii, fiind Dascăl desăvârșit, îi și învăța să nu mai păcătuiască. Făcea o legătură între sănătatea trupească și cea sufletească. Atunci când a vindecat slăbănogul și l-a văzut pe picioarele lui, i-a zis «Să nu mai păcătuiești!». Asemenea s-a întâmplat și cu orbul care și-a căpătat vederea. Și atunci, tragem concluzia că între sănătatea trupească și cea sufletească este o legătură puternică. Sigur, că s-ar putea ca păcatele noastre personale să nu aibă neapărat ca și consecință boala noastră, dar, de-a lungul istoriei omenirii, păcatul a fost cauza neputinței și a bolii care a intrat în lume”, a spus ierarhul.

Capela cu hramul „Sfântul Pantelimon” a fost amenajată în acest an cu aprobarea conducerii unității medicale. Aici se oficiază în prezent sfintele slujbe, sub coordonarea părintelui Andrei Mureșan, preot misionar în cadrul Spitalului de Psihiatrie din Cluj, secția ergoterapie.

Comentarii Facebook


Știri recente