Binecuvântare în Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Sighișoara

Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat, ieri 25 iunie, în mijlocul credincioșilor din Sighișoara, județul Mureș. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, IPS Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a demisolului bisericii care poartă hramurile „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Acoperământul Maicii Domnului” din Parohia Sighișoara VII, informează „Ziarul Lumina”.

Păstorită de pr. Onoriu Dafin, parohia a fost înființată pe 1 iulie 1999 și se află în cartierul sighișorean Târnava II. Lucrările de construcție la biserică au început în 2003, avându-i ca primi ctitori pe bunii credincioși sighișoreni, care, alături de pr. Dafin și cu sprijinul financiar al autorităților centrale și locale, au reușit să ridice o biserică impresionantă, aflată astăzi, cu zidurile în roșu, la nivelul acoperișului.

După slujba de binecuvântare, IPS Arhiepiscop Irineu a hirotesit iconom-stavrofor pe pr. Onoriu Dafin. Vorbind despre însemnătatea locașului de închinare, ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să frecventeze sfintele slujbe și să rămână cât mai mult în „Casa Domnului”, unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Capul Bisericii, coboară la poporul său ca să-i ofere vestea mântuirii și harul sfințitor.

Pr. Onoriu Dafin, în numele bunilor creștini sighișoreni, ne-a spus: „Credincioșii parohiei Sighișoara VII s-au bucurat nespus de prezența Înaltpreasfințitului în mijlocul nostru și-i mulțumesc pentru cuvintele frumoase pe care ni le-a pus la inimă. Suntem încredințați că vom primi ajutor sfânt de la Dumnezeu în continuarea acestei mărețe lucrări pe care o facem spre slava Sa, având, alături de râvna și osteneala noastră, căldura rugăciunilor Înaltpreasfinției Sale. Ele ne întăresc nădejdea că Bunul Dumnezeu lucrează prin noi și pe mai departe în a duce la bun sfârșit misiunea noastră”.

Comentarii Facebook


Știri recente