Binecuvântare arhierească în parohia Tomești 2

PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a săvârșit duminică, 26 mai 2013, Sfânta Liturghie în parohia „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din parohia Tomești 2, Protopopiatul Iași 2.

La final au fost rostite alocuțiuni de pr. Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași 2, de pr. paroh Ștefan Bitere și de Ștefan Timofte, primarul comunei Tomești. A urmat predica Preasfințitului Calinic Botoșăneanul, referitoare la Evanghelia din Duminica a IV-a după Paști. Sfânta Liturghie a fost urmată de sfințirea casei mortuare a parohiei Tomești 2, aflată în latura de sud al bisericii parohiale. După cum ne-a relatat pr. protopop Vilie Doroșincă, cu acest prilej a fost sfințit și un monument al eroilor. „Pe acest monument sunt imprimate 700 de nume ale eroilor din comuna Tomești și din comunele învecinate, căzuți pe câmpurile de luptă. Atât casa mortuară cât și monumentul au fost ridicate prin cheltuiala Primăriei Tomești și amabilitatea domnului primar Ștefan Timofte”, a menționat pr. protopop Vilie Doroșincă, potrivit doxologia.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…