Binecuvântare arhierească în Parohia Dolhasca

Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit marți, 7 mai 2013, Sfânta Liturghie în Parohia Dolhasca. Biserica parohiei și-a serbat hramul Învierii Domnului. La Dolhasca funcționează Casa de Copii „Sfântul Gheorghe”, care oferă adăpost și hrană unui număr de 20 de orfani, informează Ziarul Lumina.

Parohia Dolhasca, Protopopiatul Fălticeni, județul Suceava, a îmbrăcat straie de sărbătoare în cea de-a treia zi de Paști. Lăcașul de închinăciune din localitate, având hramul „Învierea Domnului”, a împlinit 215 ani de când a fost sfințit. Sfânta Liturghie a fost oficiată în altarul de vară de Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. După cum ne-a relatat pr. paroh Gheorghe Saftiuc, IPS Pimen a sfințit altarul de vară al parohiei, ridicat anul acesta. Totodată, ierarhul a binecuvântat și celelalte lucrări realizate la complexul parohial: reparația casei sociale, construirea a două fântâni arteziene, fântâna, parc, mobilier nou în sfântul altar, curățarea picturii s.a.

Înalt Preasfințitul Pimen a explicat în predica rostită credincioșilor pericopa evanghelică din cea de-a treia zi de Paști. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a vorbit apoi despre milostenie, apreciind că la Dolhasca Biserica se îngrijește de copiii orfani. „Cu faptele de milostenie ne prezentăm în fața tronului de judecată a lui Dumnezeu. Există oameni care își doresc să fie nemuritori pe pământ. De aici se naște lăcomia după înavuțire, prin hoție și minciună. Acești oameni au uitat de Dumnezeu și de semenii lor. De aceea, uneori am cuvinte foarte aspre la adresa lor”, a subliniat IPS Pimen.

La finalul Sfintei Liturghii, în cimitirul parohiei, a fost oficiată slujba Parastasului pentru cei adormiți. În parohia Dolhasca funcționează Fundația „Mila creștină”, care este condusă de pr. Gheorghe Saftiuc. În cadrul acestei fundații activează Casa de Copii „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca. Așezământul are ca beneficiari 20 de copii orfani din județul Suceava. „Fundația noastră are o colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și cu instituția Consiliului Județean Suceava. Anul acesta, doi copii din așezământul nostru au reprezentat județul Suceava la olimpiada națională de religie dedicată copiilor din centrele de plasament, care a avut loc la Pitești și care a fost organizată de Eparhia Argeșului și Muscelului. Ne bucurăm că unul din copii a luat locul I pe țară și va merge într-o excursie gratuită în Grecia”, a relatat pr. paroh Gheorghe Saftiuc.

Comentarii Facebook


Știri recente