Bilanţul Arhiepiscopiei Clujului în 2017 | Aproximativ 15.000 de persoane au primit sprijin prin 45 de proiecte şi programe sociale

14.900 de persoane au primit ajutor din partea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului în 2017 prin intermediul a 45 de proiecte şi programe sociale, sprijinul financiar ajungând la 750.587 lei, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei. Statisticile au fost făcute anunţate sâmbătă în urma întrunirii Adunării Eparhiale desfăşurată sub preşedinţia IPS Andrei.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat bilanţul întregii activităţi a Arhiepiscopiei Clujului din anul 2017, sub aspect spiritual, administrativ, economic, cultural şi misionar-social. Şedinţa Adunării a fost precedată de slujba de Te-Deum oficiată în paraclisul Seminarului Teologic Ortodox.

În ceea ce priveşte misiunea în rândul tinerilor, Arhiepiscopia Clujului a organizat anul trecut „Întâlnirea Tinerilor Creştini Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului”, la Bistrița, în perioada 29-30 iulie. La eveniment au participat peste 1000 de tineri din Eparhie, se precizează în comunicatul de presă. De asemenea, prin intermediul Fundaţiei „Mitropolitul Bartolomeu” au fost acordate 34 de burse tinerilor studioşi, dar fără posibilităţi financiare, în valoare totală de 70.700 de lei, la care se adaugă şi bursele în valoare de 30.000 de lei, acordate de Arhiepiscopie.

În cadrul întâlnirii au fost anunţate şi proiectele pe anul 2018. Finalizarea lucrărilor la Centrul de tineret din Câmpeneşti, demararea lucrărilor la Căminul pentru persoane vârstnice  din Cluj, Făget, deschiderea unui cabinet stomatologic social în cadrul Policlinicii „Sfântul Pantelimon” din Cluj-Napoca, deschiderea Centrului de servicii sociale de la Cojocna, sunt doar câteva dintre cele mai importante proiecte din domeniul social.

Conform Statutului de organizare a Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea eparhială este organul deliberativ pentru toate chestiunile administrative, economice, culturale, social-caritative şi misionare ale Eparhiei. Aceasta se compune din reprezentanţi ai clerului şi credincioşilor, în proporţie de o treime clerici şi două treimi mireni, aleşi pe termen de 4 ani, numărul total al membrilor fiind de 30. Implicarea mirenilor în actul de organizare a vieţii bisericeşti reprezintă o componentă esenţială a Ortodoxiei româneşti, care pune accent pe conlucrarea celor două dimensiuni ale Bisericii: poporul şi clerul.

Mai multe informaţii găsiţi în comunicatul de presă emis de Arhieiscopie.

Comentarii Facebook


Știri recente